Filmový Pád domu Usherů získal od In The Nursery nový hudební doprovod

Dvojčata Nigel a Klive Humberstoneovi alias In The Nursery natočili vedle hromady neoklasické písňové tvorby i několik opravdu výrazných doprovodů filmů z dob němé éry.

Stačí připomenout
The Cabinet of Dr Caligari, Man with a Movie Camera, A Page of Madness nebo The Passion of Joan of Arc , který přijeli před sedmi roky představit naživo i do Prahy. V letošním roce se In The Nursery podrobně podívali na film z roku 1928 od Jeana Epsteina a Luise Buñuela. Jedná se o interpretaci díla Edgara Allana Poea, "Pád domu Usherů", klasický příběh o paranoie a napětí. Polsko-narozený režisér Jean Epstein byl těžce ovlivněn francouzským impresionismem, stejně jako jistými znaky německého expresionismu.

"Pád domu Usherů" je matoucím a znepokojujícím příběhem lásky, ztráty a úpadku. In The Nursery přizpůsobili náladě a podání "prvního filmového hororu historie" celý hudební doprovod a připravili introvertní, nečekaně ambientní soundtrack s drobnými dark wave a neoklasickými odkazy. Celá deska vyjde 16. října, ale už teď vás dvojice láká tříminutovým teaserem ke koupi.

 

In The Nursery - The Fall Of The House Of Usher (teaser)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.