Hororový prosinec

Už je to tu zas. V každé ponuré uličce debilní svítící komety a vločky. A všude samá posraná pohádka a rodinná komedie. Vy se však určitě raději mrknete na nějaký krvák, sednete ke knížce nebo podpoříte tuzemský horor na dnešním pražském křtu.

V kině se podle očekávání během vánočního běsnění hororu nedočkáme a za vděk budeme muset vzít alespoň pár snímky, které jakés takés napětí slibují. Docela nadějne se tváří nový počin dánského režiséra Joachim Triera "Thelma", který, jak se zdá, nebude mít k hororu daleko. Uvidíme, zda skandinávská odpověď na "Carrie" obstojí. 

"Křehká Thelma právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou snahu jejích rodičů kontrolovat každý její krok poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života. Když se však zamiluje do krásné spolužačky Anji, začnou se v jejím okolí dít nevysvětlitelné a děsivé události a Thelma s hrůzou zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona samotná. Uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, rodinných prokletích a zakázané lásce natočil jeden z nejtalentovanějších skandinávských tvůrců současnosti Joachim Trier."


 


Thelma - trailer
 
 
Pokud se vyžíváte v dramatech hrdinů ztracených v džungli, potom se třeba rádi mrknete na film režiséra Grega McLeana (dva skvělé nerváky "Wolf Creek" či o dost méně povedený "The Belko Experiment") "Ztracen v džungli". Pokud vás tedy neodradí Daniel "Herypotr" Radcliffe v hlavní roli.
 

"Film natočený podle skutečných události: trojice přátel se nechá přemluvit neznámým chlapíkem se záhadnou minulostí jménem Karl (Thomas Kretschmann), aby se společně vypravili do neprozkoumaných a nezmapovaných částí bolívijské džungle za tajemným indiánským kmenem. Postupně si však začínají uvědomovat nerozvážnost svého rozhodnutí a fakt, že džungle není místem, kde právě chtějí být."  

 

Ztracen v džungli - trailer

 

Nové literární potravy se dočkají všichni alienofilové. Vyšel totiž už třetí svazek vetřelčích omnibusů a tentokrát vám předloží na otevřeném hrudním koši naservírované dva nové příběhy. Konkrétně "Zrůdu" Sandyho Schofielda a "Labyrint" S. D. Perryho. Na téměř čtyřech stovkách stránek vydává Baronet. 

"Sandy Schofield – Zrůda: Vítejte na bývalé trestanecké kolonii Charón, kde se v labyrintu z podzemních tunelů skrývá hnízdo vetřelců. Profesor Ernst Kleist provádí šílené pokusy a vytvoří vetřelčího křížence, kterého lze ovládat. V tu dobu přijíždí na Charón kapitánka Joyce Palmerová a několik mariňáků. Ti jediní snad dokážou Kleista zastavit. Jedině oni dokážou zarazit profesorův nejšílenější výtvor: vetřelčí zrůdu.

S. D. Perry – Labyrint: Na vesmírné stanici Innominata vybudoval nechvalně známý doktor Paul Church bludiště tunelů. Church v něm totiž ukrývá výsledky svých posledních pokusů. Jeho cílem je zkřížit člověka s vetřelcem. Plukovník doktor Tony Crespi chce jen jediné – aby mohl s Churchem spolupracovat. Lidé na Innominatě umírají jeden po druhém ve snaze dovést pokus do konce. Jakmile Crespi objeví cestu do středu labyrintu, najde komnatu plnou hrůz... dokáže vůbec najít cestu ven?"

 


Příběh o hororovém spisovateli, který se bude muset postavit čelem minulosti, vyšel u nakladatelství XYZ Carteru Wilsonovi pod názvem "Chlapec v lese"

"Tommy Devereaux. Dnes úspěšný spisovatel. Jeho knihy se prodávají po milionech. Má opravdu obrovský dům, milující ženu, dvě děti… A jedno velké tajemství. A bude mít co dělat, aby kvůli němu neztratil úplně všechno. Ona se totiž vrátila. Je tady. Elizabeth. Skutečně se tehdy, ve čtrnácti letech, on a jeho dva kamarádi stali svědky tak brutální vraždy malého chlapce? A co z nich udělalo spolupachatele? Tommy se celý život snaží zpracovat to, co se tehdy v lese stalo. Píše hororové příběhy, jejichž hrdinkami jsou ženy. Nastudoval profily a motivy všech ženských vražedkyň. A snažil se i zapomenout. Jenže ona je tady. A Tommy pochopí, že čelit strachu se dá jedině tak, že konečně přestanete utíkat…"


 

Seriálové "Akta X" chystají nové epizody a stejně tak mají co studovat knihomolní fandové pravdy, která je víte kde. Nejčerstvěji si můžete pořídit antologii povídek, kterou sestavil Jonathan Maberry a u nás vyšla díky Baronetu pod jménem "Akta X - pravda je tam někde venku".

"Fox Mulder a Dana Scullyová se vracejí v další strhující kolekci zcela nových příběhů o temných tajemstvích, děsivých monstrech a vraždících šílencích. Mezi autory povídek v této antologii patří přední autoři žánru, jakými jsou Rachel Caine, Hank Philippi Ryan, Kelley Armstrong, Kami Garcia či Greg Cox. Editorem této kolekce je rovněž špičkový autor Jonathan Maberry."

 



 

Mrtvo však není ani na našem krvavém písečku a určitě si můžete udělat radost i tuzemským hororem. Pozor si dejte hlavně na antologii "Ve špatný čas na špatném místě". Vyděsit se vás pokusí Vladimír Zábrodský, Kristina Haidingerová, Ivan Kučera, Jiří Šedý, Mark E. Pocha (brzy se můžete těšit na rozhovor s tímto promantickým autorem!), Dominik Rover Fiala, Petr Boček, Martin Štefko, Honza Vojtíšek (s tímto pánem jste se u nás už seznámili), Diuk, Hanina Veselá, Roman Bílek, Svatopluk Doseděl a ilustracemi knihu vyzdobí  Vladimír Zábrodský, Kristina Haidingerová, Filip Bandurčin, Zdeněk Svoboda, Martin Cuco Luciak, Sandro Dragoj, Denisa a Daniela Ponomarevovy, Adam Kubík, Helena Štěpánová, Monika F Gerbera, Štěpánka Pavlíková, Lukáš Divácký a Petra Kulagová. Vydal Netopejr.

"Co pěkného se na vás chystá? Temnota, hrůza, napětí, erotika i záhrobní humor. Třináct autorů, třináct ilustrací, třináct příběhů, které by se nestaly, kdyby některý z nešťastníků nebyl tam, kde neměl zrovna ve chvíli, kdy se to hodilo nejméně."

Pokud vás tenhle titul zaujal, můžete se dnes večer vypravit do příjemného Dark Velvet Baru, kde od 19:00 proběhne křest knihy. Můžete se tam mimo jiné potkat s některými z autorů. Další podrobnosti hledejte ZDE.

 

 

Pokud máte krom hororů rádi i detektivky, mohl by se vám zamlouvat román Jitky a Marka Hladkých, který dostal jméno "Causa Mortis". Vydalo jim jej nakladatesltví Epocha.

"Ústav soudního lékařství kdesi v Praze. Ponuře důstojná budova, kam už po celá dlouhá desetiletí vede poslední cesta těch, které zastihla smrt. Přirozená i nepřirozená. Oběti nehod, vražd i sebevražd. Zde se stanoví příčina smrti – Causa Mortis. A mrtvý se jen stěží může bránit, je-li pitevní zpráva falešná. Novou přednostkou ústavu se stává MUDr. Judita Marková, která postupně přichází na to, že za formálně dokonalou fasádou ctihodné instituce funguje skrytá mafie, která zahrnuje nejen soudní lékaře, laboranty a sanitáře, ale také zkorumpované soudce, policisty a státní zástupce. Když se dr. Marková dostane až k samotnému jádru tohoto zla, hrozí jí vážné nebezpečí, že na ni samotnou bude čekat pitevní stůl.

Citlivé čtenáře varujeme. Vždyť co si například počít s informací, že po pitvě se mozek nevrací do hlavy, ale zašívá do břicha…"

 


A to je letos tak nějak vše přátelé, kamarádi. Bylo toho málo? Bylo toho dost? Co myslíte? 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.