Do kin jde Amnestie - první československý film s hudbou Depeche Mode

Akční vztahový thriller "Amnestie" o manipulaci, násilí, emocích, zradě, změnách ve společnosti na začátku roku 1990 a porážce totality v režii Jonáše Karáska, vstoupí do kin 14. listopadu. 

"Amnestie" přinese na plátna největší vzpouru ve vězeňské historii Československa a spolu s ní i příběh, který odráží obrovské a rychlé změny po revoluci v roce 1989. Film jde do kin jako příspěvek k výročí Sametové revoluce, na události a dramatickou dobu se ale dívá jinak, než by mohli diváci očekávat. Více informací o filmu najdete nastránkách https://amnestiefilm.sk/.

Tvůrci "Amnestie" kladli velký důraz i na hudební složku filmu, jenž ve spojení s obrazem dokonale funguje, navozuje dobovou atmosféru a umocňuje divácký zážitek. Protože všichni producenti jsou fanoušky Depeche Mode, zazní i v traileru hudba této fenomenální britské kapely, která pro mladou generaci tehdejších přelomových let tolik znamenala. 

Jaká byla komunikace s Depeche Mode, popisují Maroš Hečko a Peter Veverka: „Vlastně nás všechny překvapila jejich rychlá kladná odpověď. Myslím, že tak reagovali právě proto, že jsme jim poslali podrobné materiály a vysvětlili, že jde o film, v němž se láme historie východního bloku. Jsem přesvědčený, že je zaujalo téma filmu a Československo. Amnestie je první československý film s jejich muzikou.“  Jak hudba anglické legendy funguje s 30 let starými Československými reáliemi, se podívejte v traileru níže. 

Film Amnestie - trailer

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.