Hororový červenec

Letošní červenec je pro hororového fandu vpravdě okurkovou noční můrou. Ale my se nedáme!

Už asi tušíte, že tento měsíc nám žádnou hororovou premiéru nenabídne. Nenechme se ale otrávit. Zdá se, že docela napínavou a atmosferickou podívanou by mohl nabídnout snímek Sofie Coppoly "Oklamaný" ("The Beguilted"). Hvězdně obsazený film nám ukáže, že přehnaný zájem většího počtu děvčat o jednoho chlapce nemusí být vždy taková výhra, jak se nám snaží namluvit na některých specializovaných internetových stránkách. 

"Dusno až k zalknutí. Tak lze nejlépe charakterizovat atmosféru v izolované dívčí internátní škole, kde se znenadání objeví muž. Jediný široko daleko. Za zdmi izolované dívčí školy zuří americká občanská válka, ale její studentky a učitelky probíhající konflikt neberou na vědomí. Dokud nezaklepe na jejich dveře. Těžce zraněného nepřátelského důstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) se ujmou v aktu křesťanského milosrdenství, aby ho, hned jak se trochu postaví na nohy, vydaly „svým" vojákům jako válečného zajatce.

Jenže John si postupně omotá kolem prstu nejen mladičké studentky v čele s krásnou Alicií (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku Edwinu (Kirsten Dunst) a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky němu probouzejí emoce, které ještě nebo už dlouho nezažily. O to jsou ničivější a nebezpečnější, protože John si neuvědomuje, že se ocitl uprostřed bitvy, která je strašlivější než všechny boje probíhající války."

 


Oklamaný - trailer
 

Ona kolikrát bohatě stačí jedna podezíravá ženština. To aby si pak chudák chlap vymýšlel dvojníky nebo dvojčata, aby měl chvíli klid. A o tomhle vypráví erotický thriller "Dvojitý milenec" režiséra Françoise Ozona. 

"Chloé, mladá křehká žena se sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula. Poté, co se milenci sestěhují, začne Chloé zjišťovat, že v Paulově minulosti něco nehraje, až objeví existenci jeho jednovaječného dvojčete. Proč Paul přede všemi skrývá, že má bratra? Jaké dávné tajemství je spojuje a rozděluje? A jde skutečně o dvojče, nebo jen o promyšlenou lež, kterou se Paul snaží zakrýt druhý život svého temnějšího já?"



Dvojitý milenec - trailer

Protože těch strašáckých filmů ani knížek tentokrát opravdu není mnoho, pojďme se mrknout, jaké krvavé seriály se momentálně dají odchytit alespoň na menších obrazovkách.

Prvních deset půlhodinových epizod má za sebou seriál "Santa Claira Diet". Ten mixuje krvavou flákotu s humorem a na své si přijdou milovníci zombíků a Drew Barrymore.

"Sheila (Drew Barrymore) a Joel (Timothy Olyphant) žijí s dcerou Abby (Liv Hewson) v Santa Claritě v Kalifornii a pracují jako realitní agenti. Jejich život se obrátí naruby temným směrem poté, co Sheila projde transformací. Stane se z ní zombie, která se živí lidským masem. Rodina se musí s celou situací vypořádat a nedopustit, aby někdo včetně sousedů na něco přišel."

 


Santa Claira Diet - trailer


Krvavá zábava, módní osmdesátky, Grindhouse. Pokud se rádi smějete, když po obrazovce poletují utrhané končetiny a stříkají hektolitry krve, potom vás možná potěší první třináctidílná série "Blood Drive".

"Sci-fi drama odehrávající se v blízké budoucnosti zužované nedostatkem vody a vysokými cenami pohonných hmot. Jak si lze v těchto podmínkách přilepšit? Blood Drive. Smrtelný závod o několik miliónů dolarů pořádaný skupinou šílených individuí vyžívajících se v nechutnostech. K těmto individuím se nešťastnou náhodou dostane obyčejný policista Arthur (Alan Ritchson), který je donucen závodit společně s oblíbenou aktérkou závodu Grace (Christina Ochoa). Podaří se jim společně zvítězit v závodě aut, která jsou poháněna lidskou krví?"

 


Blood Drive - trailer

První epizody má za sebou také seriál "The Mist", který se odvolává na stejnojmenný film podle stejnojmenné novely Stephena Kinga. Určitě si vzpomente na obchodní dům obklopený mlhou, která skrývá nejedno vražedné překvapení. První reakce však neslibují nic moc zajímavého, spíš jen další prznění mistrova díla. Ale uvidíme...

 


The Mist - trailer


Vetřelčí mánie ještě stále neopadla. Alespoň pro knihkupectví to platí a pokud také trpíte na tyhle roztomilé gigerovské potvůrky, můžete si pořídit další kousek do sbírky. Baronet totiž vydává knihu "Vetřelci - komplet - svazek 2" v níž si přečtete na 504 stranách hnedle dva mrazivé příběhy z tolik oblíbeného děsivého prostředí. Tentokrát od Davida Bischoffa a Roberta Sheckleyho.

"Královna vetřelců je mrtvá, jejich kolektivní mysl se hroutí… a na planetě zbavené vůdkyně se dvě odštěpené rodové linie vetřelců chystají na válku, při níž otřesenou planetu pokryje stříkající kyselina. Na Zemi, zbavené vetřelčího zamoření, se slétají sportovci na lidské Hry dobré vůle. Ale někteří z nich používají smrtonosný doping: drogu přezdívanou oheň, získanou ze samotné esence vetřelčích těl. Druhý svazek Vetřelců obsahuje romány Válka vetřelců a Hon na vetřelce."

 


V knize "Podvedená" je v roli vrahouna obyčejný člověk. Ale ten může být někdy stejně nebezpečný jako příšera z vesmíru. Román Charlotte Link u nás vydává Euromedia Group - Ikar.

"Scenárista Jonas Crane doufá, že v osamělém domě v yorkshirských slatinách unikne hrozícímu syndromu vyhoření. Doprovází ho manželka a jejich malý syn. Trojice však netuší, že ve stejnou dobu hledá jistý nebezpečný kriminálník na útěku před policií bezpečnou skrýš: Denis Shove je v podezření, že brutálně zavraždil policistu Richarda Linvilla.

Kate Linvillová, dcera oběti a vyšetřovatelka ze Scotland Yardu, ztratila v otci jedinou osobu v životě, k níž měla citový vztah. Na vlastní pěst se pokouší zločin objasnit. Přitom zjišťuje, že její milovaný otec nebyl tím mužem, za kterého ho považovala. Přichází dramatické pravdě na stopu – a netuší, že rodině Cranových již začal závod s časem."

 


V samotném závěru si ještě řekněme, že nakladatelství Sun vydává dětskou verzi "Drákuly" Brama Stokera. Doufejme jen, že ona "citlivá úprava" na tom není podobně jako "ilustrace" na obalu knihy!

"Světová četba pro školáky je edice bohatě ilustrovaných, citlivě převyprávěných a zkrácených děl světové literatury. Drákula (zkrácené dvojjazyčné vydání) Příběh Jonathana Harkera, anglického právníka, který odjíždí do Transylvánie za hrabětem Draculou, aby s ním projednal koupi několika domů v Londýně. Během několika dní ale zjistí, že s hrabětem není něco v pořádku."  

 


Snad jste si alespoň něco málo vybrali a v srpnu snad vyměníme okurky za pořádně krvavou flákotu!

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Okurková sezona, to přesně sedi:D Minulou okurkovou sezónu vysla kniha Proč bojujeme od G. Faeyho. Tuto sezónu nás nečeká nejspíše žádné povyrazeni. Nejspíše si zakoupim alespoň toto. http://www.knihkupectvi-brno.cz/kniha/tajna_historie_twin_peaks Knihu na Sanctuary tuším ještě nikdo nereflektoval.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.