Poslechněte si tři doposud nezveřejněné písničky Čínské čtvrti

Jednou z prvních kapel hlásící se ke gotice byla koncem osmdesátých let Čínská čtvrť. Na internetu se před pár dny objevily další tři písničky, které nebyly do dnešního dne ke slyšení.

Skupinu řadíme k tzv. "strahovským" kapelám, které na konci 80. let vyplavila post-punková vlna. Tvorba Čínské čtvrti byla ovlivněna "depresivními" kapelami typu Joy Division nebo The Cure, přičemž v celkovém soundu dominovaly hlavně chmurně malované klávesy Daniela Rodného, nahalená kytara, úsporné bicí a poměrně civilní vokál Samira Hausera.  Více najdete v naší Historii domácí gotické scény, kterou si můžete přečíst ZDE.

Čínská čtvrť - Barikády
 

Z jejich dvouletého fungování se zachovaly pouze dva singly Někde je dno a Za zdí, které se staly součástí kompilace "Nové horizonty". Bezejmenné demo z roku 1989 se na veřejnosti ve větší míře neobjevilo. O to čennější je fakt, že před pár dny Daniel Rodný zpřístupnil další tři skladby Čínské čtvrti ze svého archivu. Sice v demo kvalitě, ale lepší něco než nic, že?

Samir Hauser v současné době dokončuje se svými spolupracovníky novou desku Vanessy, která se bude jmenovat "Ghost Army", Daniel Rodný se také hudebně probouzí k životu. O tom, kam jeho kroky budou směřovat, není ještě známo.

Čínská čtvrť - Přikovaný
 

Čínská čtvrť - Politický cíle

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Skvělá skupina, ve své době moje nejoblíbenější v Praze!
Nebylo by špatný to vydat na nějákou kompilaci. Jako bonus na Cd Vanessa by to asi neprošlo.Přece proti Vanesse je to jiný styl muziky. Taková kompilace podobných kapel s tehdejší doby by nebyla špatná. Jako např.Jak Čínská Čtvrt,tak i Bratrstvo,Berlín,Výlet,Helmutova Stříkačka,Prouza,Jerusalem atd. Sakryš,to byli kapely.
To že se Dan Rodný probouzí k životu je skvělá zpráva.Jeho klávesové party mě vždy ohromně bavily. Bylo by zajímavé kdyby udělal instrumentální album. Nechme se překvapit.
Vždycky mě fascinovalo, jaký skvělý zvuky z toho Rolandas Alpha juno 2 dostal!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.