Postpunkeři Chain Cult vydali dokonalý sedmipalec, který si rozhodně nenechejte utéct!

Novému vinylu trojice z Athén není absolutně co vyčíst. Snad jen to, že není delší...

Chain Cult - We´re Not Alone
Vydal: La Vida Es Un Mus, (7 mins)

Už nějakou dobu se v redakci bavíme o tom, že by nebylo na škodu občas udělat kratší recenzi, kterou by nebylo nutné číst týden na pokračování, ale protože jsme všichni maniakální grafomani, dopadá to většinou pořád stejně. Tedy dalším románem. Momentálně nám však z Řecka doputoval k recenzi sedmipalec postpunkerů Chain Cult a to je jedinečná příležitost tenhle model zkusit.

Sám jsem tuhle kapelu z Athén zaznamenal už s prvním demáčem z roku 2018 a zaujali mne hned na první dojem povedeným vizuálem i energickou muzikou. A stejně tak si vybavím, že mi neseděl jaksi málo objemný a jaksi málo nabasovaný zvuk a s tím jsem si je v hlavě uložil (sic) k dobrým kapelám, které však v tom obřím houfu není třeba nějak zvlášť sledovat.

 


Chain Cult - We´re Not Alone

 

Jaká to byla chyba! Naštěstí mi byl podstrčen sedmipalec „We Are Not Alone“. Kapela na něj nahrála dvojici naprosto skvělých songů a já jen nechápu, kde jsem tehdy nechal uši. Klenuté melodie, naléhavé punkové vokály, energie jako kráva, hraje to jak z partesu… Poctivá muzika, která vás donutí k pogu i přesto, že má v sobě postpunkovou inteligenci. Dnes jen naříkám, že ještě nemám doma vinyly všechny.

Titulní věc „We Are Not Alone“ je svižná postpunková hymna se strhujícím nábojem a nakažlivě chytlavým refrénem, který mě zasáhl přesně na komoru. Šlape to, hraje to, dusá to, řeže to, tlačí to a hlavně – má to v sobě poctivé punkové kořeny, které jsou na míle vzdálené soudobému umělohmotnému hudebnímu průmyslu. Stejně je na tom i song „Always A Mess“ na druhé straně, který bojuje podobnými zbraněmi, jen v lehce volnějším tempu.

U nás na webu není ve zvyku rozdávat absolutní hodnocení na počkání, ale Chain Cult potvrdili, že někdy je míň víc, naprosto mě rozjebali, já si je zamiloval a s radosti jim tleskám i nohama a sázím sto procent, protože tohleto, to je zkrátka jeba. Tak já nevím. Je to ještě minirecenze?

Hodnocení: 100%

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.