Matka Sophie Lancaster oceněna Řádem britského impéria

Sylvia Lancaster, která založila nadaci Sophie Lancaster na pamět tragické smrti své dcery, byla poctěna princem z Walesu za svou práci v nadaci, která se snaží vymýtit zločiny z nenávisti.

 

Sophie Lancaster řád Britského impéria

 

Matka Sophie Lancaster založila na žádost přítele své zavražděné dcery nadaci, která se snaží chránit všechny mladé lidi, kteří se hlásí k subkulturám, jemímž znakem je i výrazně odlišné oblékání. Za tuto činnost byla tento týden oceněna z rukou prince z Walesu v Buckinhemském paláci Řádem britského impéria. "Jsem si jistá, že by Sophie na mě byla pyšná. Toto ocenění není pouze odměna za naší práci. Je to potvrzení faktu, že existence alternativních subkultur je prospěšná celé společnosti", sdělila novinářům po ceremoniálu oceněná matka. Paní Lancaster navíc dodala, že jí dojalo, když princ Charles potvrdil, že se o případ její dcery a následnou činnost nadace dlouhodobě zajímá. "I dnes jsem se vybavila gotickými doplňky", dodala na závěr. "Mám své věci v sametové tašce ozdobené lebkou a nehty namalované černým a stříbrným lakem. Když jsem byla ve věku své dcery, taky se mi odlišné věci zamlouvaly. Tehdy jsem ale neměla odvahu se takhle oblékat".

A jak to dopadlo s příletem Sophie, Robertem Maltbym? "Rob dostal možnost vzít podruhé život do vlastních rukou. A naštěstí tak činní," řekla Sylvia Lancaster.

 

Dokument o Sophii Lancaster

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.