Napalm festival zrušen kvůli obscénním výrokům pořadatele o Sophie Lancaster

Zástupce Napalm Promotions poznal, že kopat do vlastních řad není dobrý nápad...


Většina kapel zrušila svoji účast na Napalm festivalu v Manchesteru. Důvod? Pořadatel John Owen McTaggart se neostýchal na stránkách události navážet do zavražděné Sophie Lancaster (pamatujete).

Zdálo by se, že osm let po smrti může Sophie odpočívat v pokoji, ale opak je pravdou – stránky populárního Napalm festivalu zaplavily obscénní komentáře zesměšňující tuto událost. Ty nejextrémnější z nich má na svědomí zástupce Napalm Promotions John Owen McTaggart, který mimo jiné na adresu britské gotičky uvedl výroky jako „Mám je rád starý a prohnilý“ nebo „Chtěl bych o*ukat díry v její lebce“. Některé z výroků jsou zachyceny i na screenshotu z oficiálního Facebooku události (dole).

Reakcí na tento incident byl hromadný odchod kapel a následné zrušení festivalu. McTaggart vyjádřil skrze Napalm Promotions lítost nad urážkami, které z jeho strany padly, a přijal plnou zodpovědnost za své jednání.

Sophie Lancaster ztratila svůj život v srpnu 2007 při pokusu chránit svého přítele během brutálního napadení skupinou náctiletých útočníků. Pár se stal terčem útoku kvůli příslušnosti ke gotické kultuře.  

Letošní festival bude nahrazen benefičním koncertem na památku Sophie. Tato událost proběhne 12. září za účasti kapel Ethereal, Derision, PIST a dalších.

Napalm Facebook

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ty McTeggartovy komenty jsou celkem srandovni. Pobavilo.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.