Soviet Soviet byli ve Spojených státech uvězněni a vzápětí deportováni zpět domů

Postpunkovému triu se výlet do USA příliš nepovedl.

Soviet Soviet vydali koncem loňského roku výbornou desku "Endless" (recenzi si můžete přečíst tady, ostatně celé album jste mohli poslouchat zde). Po vydařeném turné po Evropě (report z pražské zastávky si můžete přečíst taky) se kapela vydala za Atlantik na pár vystoupení v USA. Jejich cesta však skončila neslavně.

8. března sice v pořádku přistáli v Seattlu, ale to bylo asi poslední pozitivum jejich "výletu". Zdálo se, že je všechno zařízené, když američtí agenti přišli na to, že je jim tahle partička podezřelá, rozdělili ji a samostatně vyslechli. Po čtyřech hodinách pod palbou otázek bylo rozhodnuto, že budou Italové deportováni zpět jako nelegální přistěhovalci. Aby toho nebylo málo, strávila kapela noc ve vězení, do nějž byla převezena v poutech.   

Celý trabl vznikl proto, že si Soviet Soviet zařídili vízum, které nedovoluje jakýkoliv výdělek s tím, že nedostanou od pořadatelů žádné peníze už proto, že se jedná o promo tour. Strážci zákona však zjistili, že se na koncerty vybírá vstupné a to byl hlavní kámen úrazu. Marně se všechno snažili hudebníci vysvětlit a urovnat, pro americkou stranu bylo vše uzavřenou záležitostí.

Ještě předtím na sebe upozornili Soviet Soviet videoklipem ke skladbě "Endless Beauty" z aktuální novinky.

"Natočili jsme pár obrázků ve starém kině v našem městě v Pesaru, kde jsme si trochu zahráli. Písnička na nás právě působí takhle staře a chtěli jsme vizuál převést do oldschoolové nálady. Takže očekávejte mimojiné pláže, surfaře a pohodičku na pobřeží. Máme to rádi, žijeme totiž poblíž moře a vodu milujeme."

Na klip v režii Giulia Letiziho se můžete podívat hned:


Soviet Soviet - Endless Beauty

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.