V září vrátíme Praze postpunkovou senzaci THE FOREIGN RESORT!

Kodanští mistři nálad a melodií zaúřadují 30. září v Underdogs'.

Ať už jste spíš na postpunk, dark wave, shoegaze, The Cure nebo Depeche Mode, premiérové vystoupení dánských kraleviců před dvěma lety v Praze vás prostě nemohlo neuchvátit. Trojka The Foreign Resort si totálně podmanila Basement Bar a ukázala, jak současně, energicky, nátlakově i něžně se dá tahle muzika v současné době hrát. Není divu, že návštěvníci na tenhle koncert dlouho vzpomínali. A když jsme letos na jaře nemohli několik týdnů vytlouct z hlavy "aaaaaaaaaaaaaaa, shee is looooooooost" z refrénu jejich čerstvého singlu, věděli jsme, že tuhle trojici zkrátka potřebujeme znovu přivézt do Čech.
 


Čím to je? Mikkel B. Jakobsen a spol. ve své tvorbě nezapřou vlivy kapel jako jsou zmínění The Cure, Depeche Mode nebo Joy Division, ale zároveň z těchto přísad dokážou umíchat svůj vlastní svébytný materiál. Navíc mají dar napsat opravdu silné a atmosférické skladby. Dark wave, nová vlna i shoegaze se potkávají na pevném postpunkovém základu a dávají dohromady podmanivou směs, obalující Mikkelův emotivní vokál.

A můžeme snad tuzemské milovníky temných kytar připravit o jedno z nejzajímavějších současných jmen Evropy? Pokud jste si tedy rvali vlasy, že jste minule tuhle dánskou partu v Praze nestihli, přijďte si to vynahradit 30. září do Underdogs'. Něco nám říká, že to zase bude mazec...
 

The Foreign Resort

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.