Mezinárodní netopýří noc se blíží

Možná jste na několika našich akcích v uplynulých měsících potkali charitativní netopýří kasičku, kterou pravidelně přispíváme na záchranu okřídlených mazlíčků ve stanici Nyctalus. Tentokrát zveme na osobní setkání. 

netopyri_noc_new

Těch na konci prázdnin proběhne hned několik, většina ve znamení poznávání zubatých nočních tvorů přímo v místě jejich bydliště. Poberte mladší sourozenstvo či potomky a vyražte si na sympatický goth-friendly výlet.

Netopýři ve městě - videoreport by Sanctuary.cz

 

 

Česká společnost pro ochranu netopýrů zve mimo jiné na následující:

 

 

V sobotu 25. srpna od 10:00 do 18:00 hod. Exkurze do netopýřího zimoviště v Srbských jeskyních (nutná helma, čelovka a pevné boty), exkurze pro děti do cvičné štoly, přednáška s promítáním, ukázky handicapovaných ochočených netopýrů, hrátky pro děti a překvapení. Pořádají: ZO ČSOP Nyctalus a ZO 1-06 Speleologický klub Praha – kontakt: nyctalus@email.cz, 731 523 599 (Dagmar Zieglerová)
 

Praha, Kubatova 1/32 - Ekocentrum Toulcův Dvůr  Ve středu 29. srpna od 10:00 hod. Celodenní program zahrnuje přednášky o netopýrech s ukázkou ochočených trvale hendikepovaných netopýrů, promítání filmů i výstavu obrázků. Kromě toho jsou připraveny výtvarné „netopýří“ dílny a řada smyslových a pohybových úkolů pro děti na netopýří stezce. Po cca 20:00 hodině se uskuteční vycházka s detektorem za netopýry do okolí ekocentra. Pořádají: ZO ČSOP Nyctalus, ČESON a SEV Toulcův dvůr – kontakt: nyctalus@email.cz, 731 523 599 (Dagmar Zieglerová) 

Hrad v Týnci nad Sázavou (okr. Benešov)
V pátek 31. srpna od 19:00 hod. Pozorování kolonie netopýra velkého v hradní věži spojené s promítáním a přednáškou, ukázka ochočených handicapovaných netopýrů, vycházka k řece a sledování netopýrů ultrazvukovými detektory, výstava a netopýří stezka pro děti. Pořádají: ČESON, Městské muzeum v Týnci n. S., o.s. Danar a Blatské muzeum Soběslav - kontakt: nova-petra@centrum.cz, 605 870 323 (Petra Schnitzerová)
Ekocentrum Toulcův Dvůr (Praha, Kubatova 1/32)
Ve středu 29. srpna od 10:00 hod. Celodenní program zahrnuje přednášky o netopýrech s ukázkou ochočených trvale hendikepovaných netopýrů, promítání filmů i výstavu obrázků. Kromě toho jsou připraveny výtvarné „netopýří“ dílny a řada smyslových a pohybových úkolů pro děti na netopýří stezce. Po cca 20:00 hodině se uskuteční vycházka s detektorem za netopýry do okolí ekocentra. Pořádají: ZO ČSOP Nyctalus, ČESON a SEV Toulcův dvůr – kontakt: nyctalus@email.cz, 731 523 599 (Dagmar Zieglerová)
Hrad Točník (okr. Beroun)
V sobotu 1. září od 19:00 hod. Povídání o životě a zvláštnostech letounů, ukázka ochočených handicapovaných netopýrů a netopýří hrátky pro děti. Pro zájemce noční hradní procházka s ultrazvukovým detektorem. Pořádají: ČESON a NPÚ - Správa hradu Točník – kontakt: DitaWeinfurtova@seznam.cz, 737 121 672 (Dita Weinfurtová)
Hrad Křivoklát (okr. Rakovník)
V sobotu 1. září od 19:30 hod. na dolním nádvoří hradu. Přednáška s promítáním, prezentace výzkumných metod (odchyt, ultrazvukový detektoring v praxi), ukázky ochočených trvale handicapovaných netopýrů (možnost krmení, hlazení) a doprovodný program pro děti. Pořádají: NPÚ - Správa státního hradu Křivoklát, ZO ČSOP Nyctalus a ČESON – kontakt: netosvist@gmail.com (Anna Hoffmannová)
Lysá nad Labem – Litol (okr. Nymburk)
V pátek 7. září od 19:00 hod. u školy TGM. Přednáška s promítáním, ukázka ochočených handicapovaných netopýrů, vycházka k řece s ultrazvukovými detektory a doprovodné aktivity pro děti. Pořádají: Město Lysá nad Labem, ČESON a ZO ČSOP Nyctalus - kontakt: nova-petra@centrum.cz, 605 870 323 (Petra Schnitzerová)
Záchranná stanice AVES Kladno - Čabárna  (okr. Kladno)
V pondělí 10. září od 19:00 hod. Přednáška s ukázkou handicapovaných netopýrů, prohlídka záchranné stanice včetně zařízení pro netopýry, vycházka k rybníku s ultrazvukovými detektory, doprovodné aktivity pro děti. Pořádají: AVES Kladno a ZO ČSOP Nyctalus – kontakt: zieglerova.d@seznam.cz, 731 523 599 (Dáša Zieglerová)Hrad v Týnci nad Sázavou (okr. Benešov)V pátek 31. srpna od 19:00 hod. Pozorování kolonie netopýra velkého v hradní věži spojené s promítáním a přednáškou, ukázka ochočených handicapovaných netopýrů, vycházka k řece a sledování netopýrů ultrazvukovými detektory, výstava a netopýří stezka pro děti. Pořádají: ČESON, Městské muzeum v Týnci n. S., o.s. Danar a Blatské muzeum Soběslav - kontakt: nova-petra@centrum.cz, 605 870 323 (Petra SchnitzerováHrad Točník (okr. Beroun) V sobotu 1. září od 19:00 hod. Povídání o životě a zvláštnostech letounů, ukázka ochočených handicapovaných netopýrů a netopýří hrátky pro děti. Pro zájemce noční hradní procházka s ultrazvukovým detektorem. Pořádají: ČESON a NPÚ - Správa hradu Točník – kontakt: DitaWeinfurtova@seznam.cz, 737 121 672 (Dita Weinfurtová)


Hrad Křivoklát (okr. Rakovník)V sobotu 1. září od 19:30 hod. na dolním nádvoří hradu. Přednáška s promítáním, prezentace výzkumných metod (odchyt, ultrazvukový detektoring v praxi), ukázky ochočených trvale handicapovaných netopýrů (možnost krmení, hlazení) a doprovodný program pro děti. Pořádají: NPÚ - Správa státního hradu Křivoklát, ZO ČSOP Nyctalus a ČESON – kontakt: netosvist@gmail.com (Anna Hoffmannová) 

 
Lysá nad Labem – Litol (okr. Nymburk) V pátek 7. září od 19:00 hod. u školy TGM. Přednáška s promítáním, ukázka ochočených handicapovaných netopýrů, vycházka k řece s ultrazvukovými detektory a doprovodné aktivity pro děti. Pořádají: Město Lysá nad Labem, ČESON a ZO ČSOP Nyctalus - kontakt: nova-petra@centrum.cz, 605 870 323 (Petra Schnitzerová)

 

Slezské zemské muzeum v Opavě (okr. Opava) V sobotu 1. září od 19:00 hod. Promítání filmů, prohlídka balků a preparátů, poslech nahrávek netopýřích hlasů, skládačky, testy a malování pro děti, po setmění vycházka s ultrazvukovým detektorem. Ukázky živých netopýrů. Pořádají: Slezské zemské muzeum v Opavě a ČESON - kontakt: martin.gajdosik@szmo.cz, 732 963 554 (Martin Gajdošík)

Mikulov – Jeskyně Na Turoldu (okr. Břeclav) V sobotu 1. září od 20:00 hod. Komentovaný odchyt netopýrů do sítí s RNDr. J. Chytilem, promítání dokumentárního filmu Netopýři ve tmě a program pro děti. Pořádá: CEV Pálava, ZO ČSOP 59/15 a ČESON – kontakt: eva@palava.cz, 775 740 220 (Eva Řezáčová) 



Další akce plánované na nálsedující týdny najdete na www.ceson.org

 

Více informací o činnosti záchranné Nyctalus zde

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.