Faun odhalují plány na příští rok

Středověcí folkeři se napřesrok zase nezastaví.

 

faun_von_den_elben

 

V posledních několika letech si Faun dělali téměř všechno sami. Byli muzikanty, producenty, měli vlastní nakladatelství i vydavatelství a mnoho a mnoho dalšího.  Některé věci dělali dobře, nekteré hůř, ale každopádně se jednalo o spoustu práce, někdy až příliš. Proto kapela nyní s radostí oznámila, že našla dvě společnosti, které jim teď s řadou věcí pomohou: Jedná se o Valicon, label a tým producentů z Berlína, kteří mají za sebou řadu skvělých prací např. pro Silbermond, Silly, Lena a další. Novým labelem a distributorem se potom stal Universal. Faun říkají: "Jsme opravdu rádi, že teď budeme mít o mnoho méně administrativních povinností a budeme mít víc času na to, co chceme dělat a umíme to nejlépe: MUZIKU."

Už za měsíc, tedy přesně 25. ledna, vyjde kapele nové album "Von den Elben". Bude obsahovat písně o elfech, sirénách, potulných hudcích a zavede posluchače hluboko do bohatého a barevného světa německých pohádek, pověstí a poezie. V letošním roce Faun spolupracovali se skvělou kalifornskou zpěvačkou Sonjou Drakulich. Ta se ovšem vrátila nazpět a aktuálně nahrává desku se svou kapelou Stellamara. Faun proto přizvali k práci německou vokalistku Katju Moshlehner, která by s formací měla absolvovat většinu festivalových štací v roce 2013. Pokud vás zajímají její hlasové kvality, vyzkoušejte TENTO klip od předchozí domovské skupiny Lai Quendi.

Pokud jste si ale zvykli na hlas Sonji Drakulich, nemějte strach. Také Sonja se k Faun připojí na některých koncertech během plánovaného turné "The Medieval Spring" v březnu a dubnu po Evropě, které bude zaměřeno na romantické balady. Sonja se na nové desce také postarala o vokál nové verze skladby "Andro".

Vstupenky na jarné turné jsou již v prodeji prostřednictvím www.extratix.de.


Termíny turné "The Medieval Spring":
14.3. München - Freiheiz
15.3. Langen - Neue Stadthalle
16.3. Heidelberg - Providienzkirche
17.3. Würzburg - St. Stephan
20.3. Zürich - Xtra
21.3. Freiburg - Jazzhaus
22.3. Kaiserslautern - Kammgarn
23.3. Bochum - Christuskirche
24.3. Amsterdam - Melkweg
12.4. Regensburg - Antoniushaus
13.4. Köln - Kulturkirche
14.4. Nürnberg - Der Hirsch
18.4. Leipzig - Werk 2
19.4. Berlin - Passionskirche
20.4. Hameln - Sumpfblume
21.4. Hamburg - Grünspan

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.