Neoklasický brněnský projekt Epadun vydal své debutové album

Brněnské neoklasické trio Epadun vydalo před týdnem svou dlouhohrající prvotinu.

Projekt Epadun vzniknul na počátku roku 2016 na troskách předchozího projektu Opertus a po roce tvorby vyrukoval s prvními koncerty a také prvním oficiálním klipem ke skladbě MER SIDI! Na debutové album "Opus Ethereal" jsme si museli ale počkat až na začátek letošního roku. Vyšlo v elektronické podobě a můžete si ho vyslechnout a zakoupit níže na Bandcamp profilu kapely.

Co můžeme od Brňáků čekat? Sami interpreti se označují za „orchestral darkwave“, ale v jejich skladách lze nalézt i prvky klasiky, ambientu, gothic elektroniky a black metalu. Autorem hudby je Petr, který do skladeb přidává i svůj hrubější vokál. Protiváhou je Brněnským akademickým sborem školený vokál Lucie. Hostujícím členem projektu je Gabriela, která na debutu hraje na housle v písních Černá víla a MER SIDI! při poslechu můžeme vzpomenout na švédskou Arcanu, Elend nebo další, s neoklasikou a ambientem koketující metalové spolky. 

Epadun chystá k jediné česky zpívané skladbě Černá víla videodoprovod. Chystané koncerty, kterých v loňském roce odehrála kapela několik, prozatím nejsou v dohledu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.