Domácí hlukaři Opening Performance Orchestra přizvali na nové album Iggyho Popa a Billa Laswella

K poctě známému beatnikovi Williamu S. Burroughsovi zlákal pražský hlukový kolektiv Opening Performance Orchestra velká jména moderní hudby.

Koncept "Acid Lands", vytvořený pražským Opening Performance Orchestra, byl poprvé představen veřejnosti v roce 2014 na festivalu "Pohyb Zvuk Prostor" v Ostravě, u příležitosti stého výročí narození Williama S. Burroughse. Dílo koncertně uvedla Opening Performance Orchestra, spolu s hráčkou na theremin Martinou Potůčkovou a básníkem, hudebníkem a performerem Pavlem Zajíčkem jako recitátorem.

Ke studiové verzi "The Acid Lands" se septet dokopal koncem loňského a začátkem letošního roku. A zlákal k němu zvučné hosty: dubově ambientního mága a producenta Billa Laswella a rockového zpěváka Iggyho Popa, který převzal štafeturecitátora. Kus, který vzdává hold Williamu S. Burroughsovi, představuje fragmenty z románů "Západní země" a "Feťák". Kromě titulní skladby The Acid Lands obsahuje nahrávka instrumentální remix Billa Laswella a kolektivní dílo Naming Seven Souls, které obsahuje ukázky recetace Williama S. Burroughse svého vlastního díla.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.