Po boku Korine v Praze zahraje synth náladami nabušený projekt M!R!M

Kořeny v Itálii, život ve Velké Británii a ukolébavky pro zlomená srdce.

Právě tak označuje svoje písně chlapík, který si říká uměleckým jménem Jack Milwaukee a k posluchačům promlouvá prostřednictvím projektu s netradičním jménem M!R!M. Jack se jako Iacopo Bertelli před časem přesunul z malého toskánského městečka Lucca do Londýna a tam je také jeho současný domov.

V roce 2013 nahrál tehdy třiadvacetiletý Iacopo ve vlastní ložnici debutové album "Heaven", které je postaveno na postpunkových základech, ale rozhodně se jimi nenechá omezovat. Další nápady věnoval mladý muž projektu Leave the Planet, na kterém pracoval spolu s Nathalií Bruno a společně se nechali inspirovat kapelami jako Slowdive či Felt. Druhá deska M!R!M "Iuvenis" z roku 2017 odráží vícero cold wave vlivů a nervozitu debutu často nahrazuje melancholie a křehkost.

Třetí velká nahrávka "The Visionary" z roku 2020 přinesla zásadní změnu, protože DIY začátky nahradila vybroušená produkce, jež dala vyniknout synthpopovou výpověd autora, která jde s dobou a přitom si drží osobitost.

 


M!R!M - Survive

 

Nejnovější album M!R!M vyšlo u labelu Avant! v roce 2022 pod názvem "Time Traitor" a je nejvyspělejší nahrávkou, které Jack Milwaukee dosud vyprodukoval. Osmdesátkový synthpop v tom nejsoučasnějším balení si bere to nejlepší z postpunku, cold wave i synthwave a triumfuje intimitou Jackových výpovědí s krásně zvonivým soundem. Ne nadarmo si na albu užili hostovačku hvězdní souputníci Nuovo Testamento.

Nutno dodat, že spolu s Korine budou M!R!M náhledem toho nejlepšího, co odkaz osmdesátek na současné goth scéně zanechal...

 

Korine, M!R!M, Phosgene Girls
22. 9. 2023
Chapeau Rouge, Praha

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.