Ost+Front řeší problém - jejich koncert byl zakázán

Když se do kultury začnou plést naštvaní občané, nekouká z toho nikdy nic dobrého.

 

ostfront-blackfieldfestival-2013-8

 

Na vlastní kůži to pocítili členové německé formace Ost+Front. Kapela by měla 11. listopadu vystoupit ve Windecku, ale několika místním se zřejmě nelíbil název kapely nebo jejich video ke skladbě "Denkelied" (viz níže) a svou nelibost ventilovali na místní radnici. Starost Lehmann neváhal a koncert okamžitě odvolal pro důvodné podezření z propagace násilí a pravicového extrémismu.

Ost+Front na svém webu promptně reagovali prohlášením, z nějž vyjímáme: "Chtěli bychom se omluvit za to, že se prezentujeme v takovéto formě. Nicméně důrazně upozorňujeme, že název kapely nemá žádnou politickou motivaci a už vůbec nechceme vyzývat mládež k násilí. I když to není naší povinností, stanovili jsme vstup na koncert pouze osobám nad 18 let. Prosím, abyste si uvědomili, že jsme uzavřeli smlouvu, která je závazná pro obě strany."

Starostu Windecku nicméně toto prohlášení nechalo naprosto chladným a chce nechat celou záležitost posoudit právníky: "Stojíme si za naším názorem a uvidíme, jak celá záležitost dopadne." Věřme, že se nebude jednat o precedens pro další města a koncerty, celou causu budeme nadále napjatě sledovat.

 

Ost+Front - Denkelied
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.