Do "temnýho" Sklepa za muzikou . . .Strangefest 2007

Pořadatelé StrangeFestu Vás zvou na další ročník....

Zdroj: Strangefest 2007
Autor: em

Loňskej březnovej sníh už je nenávratně pryč a letošní jaro je jarem i dyž eště vlastně nemá bejt. Mno co se dá dělat, na počasí spoleh nejni, ale na co spoleh je, je tradičně kvalitní porce muziky na strangefestu. Původní záměr pořadatelů a vlastně i vystupujích chlapů z kapely strange day vo uspořádání malýho setkání přátel a příznivců řekněme "temný" hudební scény, trochu přerost. Každym rokem tak do podzemního klubu Sklep, v malebnym městečku Pelhřimov, dorazí víc jak stovka lidí, kerý tahle muzika zajímá, voslovuje a zároveň se uměj bavit a užít si tak skvělej vejkend. K tomu všemu přispívá nejen čtyři až pět velmi vydařenejch koncertů, následná párty se spřízněnou hudbou až do ranních hodin, velmi příhodný prostředí klubu včetně skvělejch barmanů, ale hlavně - hlavně všichni přítomní.

Letošní, již sedmej ročník, připadá tentokrát na víkend od 16. do 18. března a po pátečním ?warm-upu? nás v sobotu čeká hned pět hutnejch a výživnejch koncertů.

Vosmá hodina večerní patrně bude letos vohlášená nikoliv úderem hodin, ale pěknou ranou do popelnice, na scénu totiž naskočí, řekněme drsně elektronická formace nuclear storm, kombinující svoje řízné EBM rytmy s netradičně pojatou pódiovou šou, takže odpadky s sebou a kryjte se, budou lítat sekery a hořet vohně.

V programu dostává poprvý prostor taky jiný typ umění než jenom hudba a muzikantství. Náš kamarád výtvarník a poet Honza Krumphanzl ve svým autorskym čtení, představí další tvář svojí tvorby. Za sebe si přejeme, aby nezapomněl ani na přečtení vzkazů ze svejch webovejch stránek biogallery.cz - ne nadarmo mu je tam anonymně píšeme !! ;-)

Doufáme, že malym zklidněnim pro všechny přítomný, bude část programu věnovaná českobudějovické kapele jerusalem, která svým melodickým a muzikantským ?gothic-popem? znovu těší nejen všechny své dávné fanoušky, ale samozřejmě i ty nové nastupující.

Další "říznou řízností" budou vlastně takoví skoro spoluzakladatelé strangefestu a naši nejvěrnější vystupující, pražští EBM úderníci no name desire. Už několikrát nás přesvědčili, že děláme velice dobře dyž jim pokaždé hodíme rukavici na vystoupení, jejich muzika je čim dál propracovanější, kompaktnější a strhující projev frontmena, podpořenej dynamický show klávesáka s bubeníkem nenechá jednu nohu v klidu.

Moc moc rádi letos poprvé u nás přivítáme brněnskou formaci alvarez perez, konečně zase vystrčili hlavy z mateřský dovolený a myslim. že nejen obvyklí návštěvníci strangefestu, ale i řada dalších místních se nemůže dočkat, až se pod klenutejma stropama rozlehne neméně klenutej darkrock v jejich podání.

A "černá" tečka na závěr koncertní části ;-) synthydarkpopový novoromantici z Pelhřimova strange day, letos uzavřou festivalový vystoupení svojí troškou do mlejna. Na domácí scéně, jako vždy s nějakým plánovaným překvapením pro svoje věrný fanoušky, co víc si přát, co víc vod nich čekat ?? snad jen to, že se jim podaří přežít páteční warmup a strangefest jako takovej vůbec bude :-D

Kolem půlnoci - plus mínus, spíš plus - začne roztáčet svůj set dýdžej Damn, z pelhřimovských luhů a vinylů a zastoupí ho dvojice Maldoror a strange m se svojí směskou vypečenejch hitů.

Jako vždy pořadatelé řeší pro případný zájemce z návštěvníků bydlení na nedalekym internátě, přes den v sobotu a v neděli ryze ?kulturní? program, ať už spojenej s prohlídkou městečka, nebo shlukovánim se v nedalekej hospodě 

Takže co napsat závěrem ??? snad jedině heslo vod pořadatelů - přiďte si užít parádnickej vejkend, těšíme se na Vás a rádi Vás uvidíme, jestli uvidíme ;-)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Teda musím rict, ze od peti "hutnejch a výživnejch koncertů"..me trosku odrazuje misto konaní, ale snad nebudou vsichni takovy lenosi jako ja ;-)) Ale koukám , ze i Krumpi tam bude, tak to bude veselo:D:D
[1] Nebuď líná... Já do loňska na Strange FEst nejezdil a až pozdě jsem pochopil, o co jsem přišel...
Konecne se neco deje i na Vysocineeeeee :-)
Huráááááááááááááááááááááááá ;-)
[2].. To mi vzdycky rikavala maminka:D...Tvou radu tedy beru v potaz, mami..ehm, teda Silvere:D...<br /><br />Samgarr: no Same vidis, konecne neco;-)
[5] Kdyžtak OTČE, jsem přeci reverend... A káži: jdi do města, jenž se Pelhřimov zove a nech své kroky do místa zvaného Music Club Sklep vésti, kde s veselím oslavuj. Goth bless...
tak jsem byl v sobotu obhlidnout Sklep, pro neznale interier je hodne podobny prazske hospode Cerna kocka, jen prostornejsi. Tudiz se mi to zda pro StrangeFest idealni misto!
[7] Mno tak to by mohla být příjemná akce, napíšeš potom report? ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.