Hluková guerilla zaútočí na Prahu a Olomouc

Chrysalide, Sonic Area, AkimboDruhého a čtvrtého prosince letošního roku zavítají po delší pauze do České republiky opět zástupci legendárního francouzského labelu Audiotrauma – Chrysalide a Sonic Area, doprovázeni tuzemskou industriální hvězdou Akimbo, v Praze navíc doplněnou i francouzskými Ex_Tension.





Chrysalide (F)

Chrysalide vznikli v roce 2003 jakožto elektro-rhytm and noiseová skupina, tvořená zakladateli labelu Audiotrauma, ukrytými pod přezdívkami Syco Trauma a Arco Trauma, kteří jsou mimo jiné pořadateli slavného Noxious Art festivalu ve Francii. Do Prahy přijedou představit svůj neotřelý mix industrialu, punku a digital hardcore ve stylu starých a poctivých Atari Teenage Riot, SPK, Ministry či Nine Inch Nails. Na své si jistě přijdou jak milovníci úderných rytmů, tak i příznivci hlukových struktur. Chrysalide se již v minulosti zúčastnili mnoha festivalů po boku slavných jmen elektronické hudby, (namátkou Maschinenfest, Elektroanschlag) a poměrně často koncertují se známou běloruskou formací Ambassador21.

Sonic Area (F)

Sonic Area je projektem (v současné době téměř regulerní záležitostí) zvukového producenta a hudebníka Arca Traumy. Jeho hudební tvorba se pohybuje mezi rytmickou industriální naléhavostí a experimentální elektronickou koláží omamných zvuků. Kromě vlastní tvorby a trvalé spolupráce s Chrysalide se Arco též podílel s Punish Yourself na jejich společném albu Phenomedia. V Čechách jsme mohli vidět a slyšet živé vystoupení Sonic Area například letos na Moravském industriálním festivalu v Olomouci.

Ex_Tension (F)

Pod jménem Ex_Tension se skrývá projekt dvojice hudebníků rovněž ze Štrasburku, který se ovšem nespadá pod label Audiotrauma, ačkoliv hudebně je s ním do značné míry spřízněný. Jejich hudební tvorba je pestrou směsí industialu, rytmické elektroniky i pomalejšího tempa dark ambientu. V Praze vystoupí Ex_Tension poprvé a mohou se pochlubit též plánovaným koncertem v Altenburgu na příštím festivalu Elektroanschlag.


Chrysalide Praha


Akimbo

O zahájení večera se postará známá šumperská sestava Akimbo. Po dlouholeté pauze se pánové na scénu vrátili s novou energií, mocným křikem a řinčením rezavého železa a během dvou let stihli koncertovat, kromě četných tuzemských vystoupení například ve Wroclawi i v Paříži, a spolupořádat Šumperský/Moravský industriální festival. Těšit se můžeme na ostrou porci surové elektroniky i old-school industrialu.

DJ Knüppel aus dem Sack (BY)

O afterparty v olomouckém klubu 15 minut se postará běloruský DJ Knüppel aus dem Sack. Jedná se o velice schopného organizátora podobných akcí v Minsku. Jeho set určitě nezklame a perfektně doplní večer nabitý tvrdou elektronikou. 

Chrysalide (F), Sonic Area (F), Ex_Tension (F), Akimbo
2. prosince 2010
Praha, Matrix klub (Koněvova 13)
Vstup: 150,– Kč předprodej / 200,– Kč na místě

Chrysalide (F), Sonic Area (F), Akimbo, Project Handcuff + DJ Knüppel aus dem Sack (BY)
4. prosince 2010 (start 21:00)
Olomouc, 15 Minut (Komenského 914/31)
Vstup:  70,– Kč na místě


Chrysalide Olomouc

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Malé doplnění olomouckého line-upu: čerstvě nám svoji účast potvrdil Patrik z Depressive Disorder se svým ambientním projektem 'Project Handcuff' http://bandzone.cz/projecthandcuff<br />Takže si nenechte ujít tuto akci jak v Praze, tak v Olomouci, slovy Syca z Chrysalide se máme připravit na hlukovou apokalypsu! :)<br /><br />p.s. oprava: Akimbo jsou ze Šumperka, ne z Olomouce, ale to, myslím, všichni jejich fanoušci dobře ví :)
cEnda: Ha, tak přeci jen mi něco uteklo v tom článku! :) Jasně, máš samozřejmě pravdu, to jsem přehlídl, jdu to upravit, Akimbo jsou šumperští patrioti jedna báseň...a Project Handcuff dobrá volba! ;)
Doufám, že do Olomouce dorazí alespoň přijatelný počet lidí.. my dorazíme z Ostravy, zatím bohužel jen ve 2 :-/
Já přijedu ze Zlína, tak snad tam nebudu až do rána sám :D
jsem přesvědčenej o tom, že návštěvnost bude slušná, o zábavu až do rána bude postarané, žádný strach! :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.