Američtí Swans míří do Brna a vybírají peníze na časosběrný dokument

Post-punková legenda v čele s Michaelem Girou se po čtyřech letech vrací do brněnské Flédy a prodlužuje tím své poslední turné.

Se svým nejnovějším studiovým albem "The Glowing Man" kapela vystoupila v říjnu v pražském Divadle Archa  a mělo jít o její poslední návštěvu České republiky. Pro velký zájem posluchačů se však Swans rozhodli přidat další koncert a prodloužit tak své poslední turné. Tentokrát mají fanoušci příležitost si experimentální, téměř hypnotickou hudbu a sugestivní vokály vychutnat živě 14. března 2017 v brněském klubu Fléda, kde bude kapele předskakovat newyorská zpěvačka Little Annie. Noise-rockové labutě se zde v současné sestavě představí vůbec naposledy. Vstupenky v cenové relaci 479 – 639 Kč můžete zakoupit zde.

U příležitosti „konce éry“ této legendy navíc chystá režisér Marco Porsia dokumentární film s názvem "Where Does A Body End". Jeho úkolem je zmapovat úctyhodných 35 let, během nichž kapela působila, a rovněž poukázat na význam Swans v historii moderní hudby. Dokument bude mimo jiné obsahovat archivní záznamy z let 1982-1997 a součástí budou i rozhovory s významnými postavami hudební branže, jako jsou například Thurston Moore a Lee Renaldo ze skupiny Sonic Youth, Karen O, Amanda Palmer a další. Na tento projekt byla koncem ledna spuštěna kickstarterová kampaň. Tento projekt můžete do 22. února sami podpořit a za příspěvek na Vás čekají odměny v podobě oficiálního poděkování v titulcích filmu, DVD, plakátů, dárkových boxů, exklusivních triček a mnoho dalšího.


Swans - Finally, Peace

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.